Monday 24 November 2014

Mindig van valami...

És tényleg. Arról már írtam hogy Monty a cica elég szarul volt mostanság, kihúzták néhány fogát az állandó ínygyulladás miatt, azóta még rosszabb ínygyulladással szenved a drága. Napi 3x kap fájdalomcsillapítót, meg leálltunk a szteroiddal amit az asztmájára kapott hogy kaphasson antibiotikumot úgyhogy nagyon lassan de már javul, legalábbis néha már hajlandó enni. Kajával kapcsolatban jó szar élményei lehettek mert nem hajlandó enni a saját tálkákból. Így kapott a mi tányérjainkból, abból folyamatos simogatás és nyugtató beszélgetés mellett eszik.

Tegnap reggelre Poppy nyuszi beteg lett. Nem tudjuk mi baja, nem akart enni egész nap csak gubbasztott a sarokban, Bensont sem akarta magához kozel engedni. Reggel elvittuk az állatorvoshoz. Nem igazán tudják mi a baja, nyuszinál nehéz ezt megállapítani. Annyit legalabb mi tudtunk hogy a nyuszi ha nem fogadja el a kaját és pár óra ismétlés után sem akkor irány az orvos, mert olyankor ha egy nyuszi nem eszik akkor nagy a baj. Szóval dokibácsi ma megnézte, kapott 2 szurit, meg egy szatyor cuccal jottunk haza (sok pénzért de az utolsó fillérunk se baj ha rámegy csak jobban legyen). 3 féle gyógyszert kell napi 2 fecskendobol a szájába nyomni -good luck with that.Meg kaptunk nyuszitápszert (én annak hívom, igazából olyan mint a nyúlkaja csak por és kevés vízzel kell elkeverni) nah ez egy kulon challenge, 25-30 percenként kell-ene adni neki mindig egy keveset. De basszus hogy ha nem hajlandó kinyitni a száját? Néha sikerul néha nem, 1 órája eskuszom sírtam a nyuszi mellett hogy Poppy drágám hát nyisd már ki a szádat mert enned kell.... Komolyan lehet szánalmas vagyok, de ez olyan rossz amikor beteg és nem hagyja hogy segítsunk.
Gondolom aludni nem sokat fogok, mert megvárom a férjem hogy beadjuk a nyuszinak a szurikat meg a cicának, aztán megpróbálunk adni még neki a tápszerbol kozosen hátha jobban megy.

Múlt héten voltam otthon, enyhén szólva kalandosra sikeredett de nagyon jó volt, brutál megfázással jottem haza de már elmúlt. Részletek majd ha megszununk állatkórház lenni ;)

Egyébként ezeket a dolgokat kivéve jól vagyunk és minden rendben.
És végre szeretném már itt udvozolni drága N kisbabáját, udv itt kicsi lány.a szuleid legalább annyira szerencsések veled mint Te veluk. Kívánom hogy hogy konnyu, nem rogos és nem túl kacskaringós utad legyen ezen a foldon , innen is olellek benneteket.

2 comments:

  1. Ahogy ti bántok a kis állatkáitokkal, le a kalappal. Kívánok gyógyulást mihamarabb..

    ReplyDelete
  2. Nagyon sajnálom a nyuszidat :( es azt is h nem gyogyult meg.... annyira jó ember vagy. Tudom mit éltél át, Lili két hete nagyon beteg lett, szerencsére az embergyereket könnyebb gyógyítani, de az a két nap amíg nem evett, nem ivott... :( :( Ember vagy állat, a szeretteink és ránk szorulnak és a csillagokat is lehoznank, ha tehetnénk. ... Puszillak, ölelés te drága Marcsi. Kata

    ReplyDelete