Tuesday 25 November 2014

Nyugodj békében Poppy nyuszi :(

Szóval tegnap ugye fél óránként etettem a drága kisnyuszit tápszerrel, aztán estére ez egyre nehezebb lett, nagyon nehezebb. Egyszeruen nem volt hajlandó résnyire sem kinyitni a fogait. Mintha direkt nem hagyta volna. Aztán volt egy megmozdulás hogy már nem tudom hány órakor volt egyszercsak visszaugrott a ketrecbe és jól hátat fordított :) még mosolyogtam is hogy nah végre már valami torténik, még akkor is ha csak tojik a fejemre és kozli hogy hagyjam már békén. Ekkor békén is hagytam, férjjel megbeszéltuk hogy hazajon és kozos erovel beadjuk a gyógyszereit a fecskendovel + tápszert is annyit amit bele bírunk nyomni. Férj hazajott, 3 fecskendonyi gyógyszer sikerult, hurrá. És láss csodát nyuszim próbált enni egy kis zoldlevelut, a kedvencét. Megorultunk, de ez gyorsan elmúlt, kb 15 perc múlva moccanni sem nagyon akart. Jó késon elmentunk aludni. Hajnalban szokás szerint 4kor keltem, menni kellett dolgozni. Elso dolgom a nyuszinézés volt. Hát szegényem már épphogycsak pihegett :( reggel 9-re volt idopont az állatkórházba, férj bevitte, infúziót rákototték.... és 10.30-kor telefonáltak hogy feladta. Nem tudni mi volt a baja, legalábbis eddig nem tudjuk, ha minden igaz reggel volt vérvétel neki az infúzió elott, talán abból kiderul valami. Hívtuk az ideiglenes befogadóját is aki elottunk vigyázott Poppyra, teljesen kiakadt o is hogy vajon mi a fene torténhetett. De kiderult hogy elég az is ha egy róka (nálunk nagyon sok van ide a házak kozé is bejonnek) megijeszti és nem mer enni.
Nyuszitartók, nagyon vigyázzatok! Ha egy nyuszi akár 1 étkezést is kihagy és 2 órával késobbi kínálást sem fogad el azonnal állatorvos, mert 12 órai nem evés után elkezd bezárulni a gyomruk és ha teljesen bezár akkor már nincs visszaút. Legtobbszor egyébként az azonnali beavatkozás sem segít, de hátha.... Nálunk nem segített :( Pedig vasárnap reggel amikor már nem evett rogton hívtuk a kórházat, beszélt a férjem veluk és hétfo reggel 9kor már ott voltunk, de nem volt elég.
Drága Poppy, nagyon fogsz hiányozni, akkor is ha csak pár hónapig tartoztál hozzánk, de akkor is az én kicsikém vagy, légy jó mint ahogy mindig is az voltál és remélem Neptune-al találkoztok odafent és testvérként vigyáztok majd egymásra.
Annyira osszenottek Bensonnal hogy olyan kép nincs is ahol Poppy egyedul van.......

9 comments:

  1. Jaj ne máááár :( RIP Poppy :'(

    ReplyDelete
  2. Szegény Poppy! :( sajnálom!

    ReplyDelete
  3. Szegényke! Nagyon sajnálom! :'(

    ReplyDelete
  4. Szegény kis állatka. Nem is tudtam hogy ilyen sérülékenyek...

    ReplyDelete
  5. Sajnálom. Nekünk tavaly az egyik 3 hónapos nyuszinknak volt fura a szeme. Össze volt szűkülve, meg valami mintha folyt volna belőle. Elvittük orvoshoz, a doki megállapította, hogy kötőhártya gyulladás, kamillával kenegessük. Rá 1 hónapra a teljes nyusziállományunk elpusztult (16 nyuszika), mindenkint végigment a kötőhártya gyulladásnak vélt halálos fertőzés.....a férjem mostanra heverte ki, így most megint van 6 nyuszikánk. RIP nyuszikák, RIP Poppy.

    ReplyDelete
  6. Nagyon sajnálom :-( Régebben voltak deguim, tengerimalacaim, és állandóan résen kellett lenni, ha bármi fura volt rajtuk, azonnal rohantunk az állatorvoshoz. És sokszor az se segített. Olyan keveset tudnak néha a kisállatokról, rágcsálókról, hogy az nagyon szomorú :-(
    RIP Poppy :-(

    ReplyDelete
  7. SZIVÁRVÁNYHÍD

    A Menyországot a földdel egy híd köti össze, amelyet Szivárványhídnak neveznek.


    A híd innenső oldala a lágy zöld fűvel borított dombok, hegyek és völgyek földje. Ha egy állat meghal, aki nagyon közel áll valakinek a szívéhez, a halála után a Szivárványhídhoz megy. Itt mindig van elég víz és eleség, folyton lágy tavaszi szellő fújdogál.


    Az öregek megfiatalodnak, a sérültek újra épek és egészségesek lesznek, pont olyanok amilyennek álmunkban látjuk őket nap mint nap, vagy amint emlékeinkben újra és újra előjönnek. Napjaik önfeledt játékkal telnek, boldogságuk mégsem teljes mivel mindegyiküknek hiányzik az a pótolhatatlan személy, akit maguk mögött hagytak.


    Nap mint nap játszanak és rohangálnak, de eljön a nap, amikor egyikük hirtelen megáll. Fénylő szemei a messzeséget fürkészik, vágyakozó teste remegni kezd. Hirtelen kitör a csoportból, és szinte repül a zöld fű fölött egyre gyorsabban és gyosabban. Észrevesz Téged, és amikor te és különleges barátod újra találkoztok összeölelkeztek az örömteli újraegyesülésben, és soha nem váltok el többé. Az öröm csókjai záporoznak arcodon, kezed újra simogatja a szeretett fejet, és végre újra belenézhetsz azokba a bizalommal teli szemekbe, amelyek oly régen távoztak az életedből, de a szívedből nem hiányoztak soha.


    Együtt mentek át a Szivárványhídon.

    ReplyDelete
  8. Koszonom lányok az egyuttérzést mindenkinek. Hjajj de hanyag vagyok hogy nem is írtam ide nektek :(

    ReplyDelete