Thursday 31 October 2013

Konzi...

Ma megvolt a konzultáció. Megpróbálom osszefoglalni mi tortént. Tudni kell itt nemcsak a fizikális részre térunk ki a lombikkal kapcsolatban, hanem a lelkiekre is. Az elso kérdése a dokinak az volt hogy érezzuk magunkat, mi játszódik le bennunk. Mikor ezt kiveséztuk arra jutottunk, hogy hagyunk 3-4 hónap szunetet mielott belekezdunk a 3-ik lombikba. Mégiscsak ez az utolsó lehetoség, és ez azért nem olyan vészesen hosszú ido kivárni. Eloszor is: rákérdeztem az IR dologra. Leletekkel, ultrahang képekkel elmagyarázta hogy ezt már megnézték nálam! Basszus nem is tudtam róla, és most elmondta hogy enélkul el sem kezdték volna a lombikot. Csakhogy itt jon egy kis kanyar: itt nem vérvétellel próbálják eloszor kiszurni a dolgot. Valamikor tavaly volt ugye uh. Már ott is le volt fényképezve minden egyes tuszo ami akkor látszott (csak én ezt nem tudtam), és a lombik elott is csináltak egy 9cn-es uh-t, ahol ugyanez tortént, felvételt készítettek minden látható tuszorol és azokat a laborleleteimmel egyidoben kielemezték. Most lehet ez hulyén hangzik de ez tortént. Kitért rá hogy ha ilyen probléma mint pl IR, PCO fennállna akkor valamelyik eredménynek legalábbis egy minimális etérést kellene mutatni. Elmondta hogy jellemzo az emelkedett tesztoszteron.... pffff az enyém az alsó határ alatt van.Nincs súlyingadozásom-persze az elmúlt pár évben jott rám néhány kiló, de az inkább a nyugodtabb életnek koszonheto mióta a férjemmel vagyok. Szóval szépen megkért hogy az erre irányuló elméleteket el kellene felejteni, higyjem el hogy semmi bajom/bajunk és nem én vagyok az okozója annak hogy nem sikerult a második lombik. Úgyhogy most úgy gondolom hiszek neki.
Ezután továbbléptunk. Mi legyen a kovetkezo lombiknál.
Tudunk hozzátenni dolgokat-ezekért fizetnunk kell majd.
Ez fog torténni: Lombik elotti ciklusban "megbarázdázzák" a méhemet ezt konkrétan nem tudom hogy hívják magyarul. Aztán beultetés elott "ragasztóba" nah jó ez csak a csúfneve, szóval egy speciális folyadékba teszik az embriókat ami segit nekik a megtapadásban.
Beszéltunk a dokival arról is hogy mi lesz ha esetleg nem sikerul, mondtuk neki az a terv hogy nem fogunk ebbe belebolondulni, ha nem sikerul akkor kezdjuk az adoptálást. Ennek orult hogy ezt mondtuk, mármint annak orult hogy látunk kiutat :) Nah ennek én is orulok, szóval ennyi roviden a torténet, ha majd még eszembe jut valami akkor leírom ;)

2 comments:

  1. Szia Drága.
    Szerintem is a legjobb,hogy most vártok és pihentek.
    Örülök hogy hormonális és szervi bajod nincs,így tuti egy kis pihenés kell és meghozza babát. :)
    Puszi

    ReplyDelete
  2. Szia! :) De jó nektek, hogy a lelki dolgokkal is foglalkoznak! Itt csak közlik az eredményt hogy sajnos nem indult be semmi és sajnálják és ennyi. Semmi megbeszélés utána. Olyan személytelen az egész.
    Nekem is csináltak itt "megbarázdázást" a 3. előtt, amit itt méhnyálkahártya biopsziának hívtak (endometrial biopsy) és nem vettek semmilyen mintát, csak ugyanazt az eszközt felvezették a méhbe amit a bipsziához használnak és gyorsan párszor megkaristoltak. Aznap még vérzett egy nagyon picit, de másnap már nem. Amikor csinálják, nem kellemes, itt csak sima fájdalomcsillapítót adtak, de miután végeztek, nem volt fájdalom, max kis mensi szerű. A lombik előtti hónapban csinálták kétszer, meghatározott napokon.
    Nagyon remélem ez a két plusz kezelés sikeressé teszi a következő lombikot nektek!!! :)

    ReplyDelete